Renault Megane CC 1.6 (80 kW)

Publikované: 1. marca 2015 Autor: Kategórie: Megane, Renault

Detaily o vozidle

Rok výroby:2007

Palivo:LPG/CNG

Karoséria:Kabriolet

Prevodovka:Manuálna (5 st.)

Stav tachometru:199 000 km

Nájazd s vozidlom:30 000 km

Spotreba:7,2 l/100 km

Interiér a exteriér

Z interiéru renaultu kupé-kabrio som bol veľmi prekvapený. Keď som ho išiel kúpiť čakal som veľmi lacno pôsobiaci interiér a do oka bijúce lacné materiály. Opak bol pravdou. Keď som auto zbadal myslel som, že kupujem auto na ktoré výzorom nesiaha ani mercedes. strecha bola sklopená tak som hneď zbadal dvojfarebnú kožu na sedánkach, kožený volant a pekne strieborne lemovane budíky a koženo striebornú riadiacu páku. Pri kúpe malo auto 170 000 km a na moje prekvapenie v aute nič ani nevrzlo. Jediné čo je počuť trošku vrzanie od zadnej časti pretože karoséria je menej tuhá pri sklopenej streche. Pri zatvorenej nieje nič počuť. Dokonca sa mi stáva že zabúdam či je naštartované a podla zvuku sa to nedá zistiť pretože ani vibrácie od motora nieje cítiť.

Exteriér je spracovaný výborne až na veľké množstvo použitého plastu. Aerodynamický hluk nieje skoro žiadny. Trošku mi vadí že veľkosť prednej kapoty a zadného kufra sú podobne dlhé. Mohli kapotu trošku predĺžiť. Strecha funguje aj skoro po 200 000 km ako má výborne a na prekvapenie nezateká ani nezadrháva.

Auto je vo výbave karmann takže nechýba dvojfarebná koža, tempomat, palubný počítač, bezkľúčové odomykanie dverí a zamykanie, bezkľúčový štart, xenony, automatické denne svietenie, vyhrievané sedadlá aj dažďový senzor.

 

Motor a prevodové ústrojenstvo

Motor som si vybral 1.6 benzín s originál pri výrobe montovaným plynom. V porovnaní s 2 litrom tam nieje extra skok výkonu a na spotrebu nemá chybu. Pri takomto aute nejde o výkon takže žiadnu raketu nikto čakať nemusí. Dokonca podla servisu renault je to najmenej náročný a najvydarenejši motor na spoľahlivosť. Spotrebu rátam na eura pretože často jazdím trasu Senica-Bratislava a za 8 eur mám 190 km. Motor je výborne odhlučnený a ani pri vyšších rýchlostiach nevykazuje nadmernú hlučnosť ktorá by vadila.Pri jazde vo volve s40 2l benzin mi išlo uši roztrhať nad 90 km/h.

Prevodovka má síce len 5 rýchlostných stupňov ale maximálne dostačuje. Je veľmi dobre zladená s motorom a všetky stupne výborne zapadajú. Vadia len trošku dlhšie dráhy radiacej páky ktorá je sama dost dlhá. Spojka je mäkká a nebolia z nej nohy ani pri dlhých jazdách.

 

Podvozok, brzdy a riadenie

Podvozok je naladený veľmi komfortne, takže veľmi spoľahlivo tlmí nerovnosti vozovky ktorých je na Sk požehnane. Niekedy môže vadiť mäkkosť podvozku  pri prejazde vyjazdenej cesty od kamiónov kde sa auto trošku nakláňa, ale sú na tom aj horšie iné autá. Podvozok drží stopu a neťahá volant ani na vyjazdených cestách.

Riadenie je lahké a v meste nieje problém na mieste točiť volantom aj jedným prstom. Problém by mohol byť pri väčších rýchlostiach ked položená ruka trošku rozhýbe volant na nerovnostiach a auto hneď reaguje. Inak je riadenie dostatočne presné a servo nieje počuť.

Brzdy fungujú spolahlivo a reagujú okamžite až tvrdo.

 

Poruchy a skúsenosti

Auto som kupoval na leto po mercedesoch C, E, S a Audi A6 a milo ma prekvapilo, že sa v ňom necítim zle. Nechýba mu vo výbave nič z prémiových značiek a je stredobodom pozornosti v každom meste-dedine. 90% ľudí ani netuší že ide o Renault. Najazdil som 30 000 km a nikde ma nenechalo a neprejavilo žiadne vady. Jazdí veľmi lacno až mi je divné niekedy že ešte nieje prázdna nádrž.

Rozvody menil majiteľ predomnou pri 160 000 km tak ma tento rok čaká bežná údržba kontrola plynu, zadné brzdy ktoré sú trošku drahšie, olej a filtre.

Niekedy sa stane že bezdotykovo nezamkne dvere a musím vytiahnuť diaľkové na zamknutie. Inak maximálna spokojnosť.

S veternou clonou môžem ísť aj 130 km/h a nepohne sa mi ani vlas v aute. Doporučujem každému zážitok v lete v kabriolete.

 

špičková spotreba na LPG,

vysoká výbava,

luxusne vyzerajúce auto,

veľmi tichunký motor,

rýchlo sklopiteľná elektrická presklená strecha,

nízka nadobúdacia cena.

občas nefunguje bezdotykové zamykanie dverí,

žiadne miesto na zadných sedadlách,

značka Renault kazí trošku celkový dojem inak luxusne vyzerajúceho auta

 

Hodnotenie

Spoľahlivosť
Jazdné vlastnosti
Spotreba a prevádzkové náklady
Servis a ND (cena, dostupnosť)
Celková spokojnosť s vozidlom

 

Galéria

 

Pridajte Váš komentár